Hvordan kommer man seg helskinnet igjennom julen, da?

18 des

Jeg må si at jeg blir litt flau over meg selv og min manglende viljestyrke og kontroll når det kommer til jula. Nei, faktisk. Når det kommer til desember.

Men jeg er ikke alene om det, er jeg vel? Så fort det runder 1. desember så er det akkurat som om alle hemninger slipper, kaker er overalt, julebrusen flommer over, julemarsipan kupper alle de beste butikkhyllene. Det er en sånn uskreven regel at  nå er det greit å unne seg litt ekstra og det er en evig kamp å ikke ta litt her og ta litt der.

En av mine mange svakheter. Damn you Nidar.

Å komme seg igjennom julen uten en eneste smell anser jeg som umulig, men det er en forhåndsregler man kan ta, for å unngå den helt store stjernesmellen.

1. planlagte kontrollerte utskeielser.

Planlegg hva du skal få spise på hvilke dager.

Her i huset pleier det f.eks å starte på lille julaften med marsipan til juletrepyntingen. (Sånn bortsett fra småutskeielsene fra 1. desember da.) Så kommer julaften med julestrømpe med MASSE godterier i, en svær julefrokost, kake og godterispising hele dagen lang frem til en svær fet middag, etterfulgt av dessert og enda mer julekaker. Så kommer 1. juledag som ser helt lik ut som julaften bortsett fra julestrømpa. Så roer det seg litt også er det totalt kostholdsanarki fra nyttårsaften til 2. nyttårsdag igjen.

Det sier jo seg selv at dette ikke kan skje i år, med mindre jeg har planer om å gå opp i vekt.

Så jeg har lagt en plan og den skal jeg holde meg til. Jeg frarøver meg selv ingenting annet enn den evige dårlige samvittigheten man sitter igjen med etter en slik heavy utskeielsesperiode.

Planen

Marsipanen til juletrepyntinga kan ingen ta ifra meg! Jeg kjøper inn en godteriting jeg har lyst på til julestrømpa og fyller den ellers med klementiner, spiser ei brødskive og ellers knekkebrød til julefrokosten, koser meg med godteritingen frem til middag, middagen blir ikke så fet i år og jeg spiser til jeg blir mett og ikke noe mer enn det, spiser dessert og noen kaker i løpet av kvelden. 1. juledag spiser jeg ikke noen kaker før etter middagen og da spiser jeg lavkarbogodterier/kaker. En gang i løpet av romjula skal vi på kake og kaffebesøk, så da blir det litt godterier, ellers er romjula kakefri. Nyttårsaften går som normalt, med godterier og riskrem og det som er. Også er det over.

Kommer garantert til å gå opp et par kilo, men det må man nesten regne med. Det er tross alt jul, men man trenger jo ikke ta helt av.

 

Gleder meg nesten allerede til et nytt år med nye blanke slankeark..

Reklamer

2 kommentar to “Hvordan kommer man seg helskinnet igjennom julen, da?”

  1. superrosa desember 22, 2011 kl. 12:56 #

    Jeg er veldig heldig som IKKE er spesielt glad i julesnop, kaker eller julemat. Så for meg var det en lett sak å starte trening å kost nå i Desember. Men jeg vet at der er nesten ingen andre som føler der slik!

    Gi meg en chipspose og taco med evig masse rømme, ja det er MIN svakhet! ;D

    • Fra tjukk til smukk desember 22, 2011 kl. 13:55 #

      Egentlig så er det litt teit, for ting man spiser i jula er jo ikke ting man går rundt og ønsker seg hele resten av året. Det er helt klart mye følelser og vaner involvert i akkurat ting man sprekker på i jula. For meg da marsipan.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: