Dagens middag – Grove pølser og rosenkålpurè

14 Jan

 

Grove pølser får man stortsett ikke kjøpt i Norge. Hvertfall ikke gode.

Eller. Noen synes sikkert de er gode.

I Sverige har de masseeee å velge mellom. (Hurra for å bo nærme Svenskegrensa!) De her heter grilliakis er fra produsenten Gøl og har lite karbohydrater (ca 2.5 pr stykk). De er Greskinspirert med masseeee (!!) hvitløk, sitron, tomat osv. Kjempegode, men man bør ha en dag for seg selv etter disse hvitløksbombene.

Også det store spørsmålet. HVA skal man ha til pølsene når man spiser lavkarbo? Jeg spiser potetstappe innimellom jeg, altså. Alltid hjemmelaget. Og kjærsten «får» potetstappe hvis han vil ha. (Er ikke jeg snill?)

Men i dag har jeg rosenkålpurè til. Rosenkålpurè er fantastisk altså. Mosingen tar bort mye av den bitre smaken som er i «vanlig» kokt rosenkål.

Lages enkelt og greit ved å koke opp vann, ha i ca 200 gram rosenkål, la de ligge til vannet har begynt å koke og la de koke i ca 2 minutter, mos, ha i en spiseskje meierismør, mos med stavmikser, smak til med salt og pepper og nyyyyyyyyyyyyyyt.

Enkelt og godt.

Nydelig farge, ikke sant?

Advertisements

Én kommentar to “Dagens middag – Grove pølser og rosenkålpurè”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Høstmatgleder. | Fra tjukk til smukk! - september 22, 2013

    […] (og andre supper såklart) Ovnsbakte grønnsaker som tilbehør Sellerirotfries Grønnsakslasagne Rosenkålpuré Fårefilét […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: