Fredagsmiddag – Lavkarbopizza Gærne Ivar-style!

3 Feb

Alle kjenner vel Gærne-Ivar?

Klikk, klikk!

I dag har Gærne-Ivar og jeg lagd pizza. Vi tok helt av og brukte alle meltypene vi hadde i skapet. 1 kopp Kokosmel, 1 kopp peanøttmel og 1 kopp mandelmel. Klæsja sammen 1 egg, alle disse meltypene, 1 dl revet Norvegia, masseee oregano, timian og urtesalt. Også «smakte vi til» med vann til den hadde en fin seig-deigete konsistens.

Nylagd og fin.

Her er det jo stortsett bare kokosmelet som trekker til seg noe særlig fuktighet, så dette er bløte saker. Da er det VELDIG lurt å legge plastfolie over og skjevle i vei.

Bunnen ble forstekt på 180 grader varmluft i 15 minutter, også opp på full guffe i 3 minutter. (Følg med så det ikke brenner seg. Veldig forskjell fra ovn til ovn.)

Krakelert og fin.

Sett ovnen ned på 170 grader igjen og på med fyllet.

Alle skal få.. Jeg har grilla kylling, gul paprika og løk på min side (og tomatpurè og ost under da, så klart), mannen har biff, skinke, sopp og løk på sin.

Inn i ovnen i 8-10 minutter.

Resultatet ble som lavkarbobunner flest. Heeeelt OK, liksom. Sprø i kantene, hang sammen, smakte hverken det ene eller det andre, ganske nøytral smak og var sånn helt OK fast i midten. Lavkarbopizzabunn ER ikke høykarbopizzabunn, for å oppsummere det enkelt og greit. Don`t get your hopes up, uansett hvilken lavkarbo eller proteinpizzabunn du prøver! Men det er ikke så ille at man ikke kan leve med det.

Vi spiste 1/3 hver og var STAPPMETTE. For de som er litt mer normalspiste holder det helt sikkert med 1/4 hver.

Da blir det pr porsjon (i bunnen)

Kalorier: 290
Karbohydrat: 5.5
Protein: 18
Fett:  16

Advertisements

4 kommentar to “Fredagsmiddag – Lavkarbopizza Gærne Ivar-style!”

  1. Anja Holt februar 4, 2012 kl. 11:30 #

    Jeg syntes den så god ut, men glad jeg ikke betalte 1000 kroner for å få den levert. 😉 siden den ikke var amazing, mener jeg. Ha en super dag!

    • Fra tjukk til smukk februar 4, 2012 kl. 12:55 #

      Jeg hadde heller ikke betalt 1000 kroner for den. Men vi må jo regne bensinpenger osv:p

  2. Lisa februar 5, 2012 kl. 21:08 #

    Vi synes faktisk helt på ordentlig, uten lygekors at lavkarbopizzaen er veldig god vi. Kanskje vi har glemt hvordan vanlig bunn smaker??? hehe..

    • Fra tjukk til smukk februar 6, 2012 kl. 10:41 #

      Det finnes jo 100.000 forskjellige bunner, så kan godt hende at det finnes en god der ute?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: