Når en 17. mai-kakebaker baker..

16 mai

Ja, nå er det 17. mai-kakebaking på gang i Fra tjukk til smukk-hjemmet. Som vanlig er det Funksjonell mat sine kakemikser som får hovedrollen. (Burde søren meg nesten vært sponsa her!)

image

Første kake på planen er en eksperimentell utgave av tarte tatin. Tarte tatin er en opp-ned eplekake, altså bakes den med eplene nederst og en mørdeig øverst. Eplebåtene skal karamelliseres i smør og sukker, og det er vanskelig å finne et sukkererstatningsprodukt som fungerer på denne måten. Tagatesse er vel det som fungerer best, men den tåler jeg svært dårlig og har ikke tenkt til å utsette andre for noe sånt.

Jeg brukte 2 store epler, som jeg skar i båter og lot surre litt i en blanding av smeltet smør, sukrin gold, agave sirup og limesaft. Dette er grunnen til at jeg aldri kommer til å bli noe god oppskriftsblogger, her går det 100% på slump.

image

«Mørdeigen» bestod av ca. 2 store spiseskjeer kakemiks, 1 egg, en klump romtemperert smør og litt mandelmel.

image

Skjevla ut deigen mellom to plastfolieark og danderte den (mindre) pent over eplebunnen.

Stekte midt i ovnen på 175 grader i ca 12 minutter (til det begynte å lukte småbrent.:p)

Det er en thriller hver gang denne kaken skal snus. Vil karamell-eplesausen rase utover og lage det absolutte kaoset av ei kakerøre, eller vil det gå bra?

image

image

Pew. Gikk bra denne gangen også!

Den andre kaken var basert på ca 3/4 pose med sjokoladekakemiks, 2 bokser (250 gram) bringebær, 2 «rør» med stevia hasselnøtt, to egg og en slump smør. Inn i ovnen på 175 grader i ca 25 minutter.

image

image

Så enkelt, vettu!

Jeg tilsetter aldri mer sukrin i disse kakemiksene. Er veldig følsom på den kjølige smaken og bruker derfor heller stevia-dråper. Da blir det så mye bedre. Men likevel så klarer jeg ikke mer enn 1-2 små kakestykker, før sukrin-smaken blir litt vel mye. Men man trenger jo heller ikke mer enn et par kakestykker av gangen, så det går greit.

Merk at disse kakene er SUNNERE, ikke SUNNE. Synes det er en stor forskjell der. De er jo da sukkerfrie, men veldig lavkarbo er de ikke. Hundre ganger bedre enn høykarbokaker, men.. Jeg bryr meg ikke noe særlig om å være kjempestreng, på slike dager. Sunnere er bedre enn usunt, mener jeg.

Ønsker alle en fin 17. mai!

Reklamer

Én kommentar to “Når en 17. mai-kakebaker baker..”

  1. silje's fremgang mai 16, 2013 kl. 21:57 #

    Namm namm..:D

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: