Smoothiedilla og julekjeks.

1 Dec

Vi kjøpte en Nutri bullet for noen uker siden. Den de reklamerer for på TV-shop, vet du. Den er rett og slett helt fantastisk! En blender med superkrefter, som knuser alt av grønnsaker og skviser ut og frigjør alt av næring. Sier reklamen ihvertfall.;) Men den er virkelig super, altså!

Dagens frokostsmoothie inneholdt:

DSC_0175

1/2 teskje cocosa med appelsin (adlink)
1 spiseskje udo’s choice (adlink)
1/2 liten avokado
Noen biter rabarbra
1/5 agurk
1 dl hjemmelaget mandelmelk
Noen dråper flytende natreen

DSC_0177

Fikk i meg masse omega-3 fra oljene og C og E-vitamin fra avokadoen.

At avokado er sånn en perfekt smoothie-frukt, det ante virkelig ikke jeg. Men det er det altså. Den gir den samme kremete konsistensen som banan gjør. Og sammen med noe syrlig som f.eks lime, rabarbra, sitron, ananas, smaker det nydelig.

Har også klina til og lagd lavkarbo og glutenfri julekjeks i dag. Skulle lage Fotballfruen sine pepperknapper, men det ble noe annet. Sånn er det hver gang jeg skal følge en oppskrift. Fremgangsmåten er den samme da.

Ingredienser
100 gram smør
2 spiseskjeer agavesirup
2 dl hjemmelaget mandelmel
1/2 dl avfettet mandelmel
1 egg
2 ss Maizenna
1 spiseskje Apple pie krydder fra Frontier
1 klype salt
En dæsj Sukrin gold
Noen dråper natreen

Smeltet smør, blandet i sirup og krydder.
Blandet det tørre, vispet i et egg.
Blandet smørblandingen i det tørre.
Smakte til med Sukrin og natreen.
Lot det stå i 10 minutters tid.
Rullet deigen til åtte små kuler, trykte de flate og stekte i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter.

DSC_0191

Det ble myke, deilige kjeks, med en smak av jul.

DSC_0202

Jeg var litt skeptisk, for jeg var ikke helt sikker på det hjemmelagede mandelmelet mitt, men det funket bra. Det var litt bløtt, så jeg kompenserte med litt avfettet mandelmel. Hvis du har kjøpt mandelmel (ikke avfettet), så trenger du nok ikke det. Kjeksen inneholder ca 6 gram karbohydrat per stykk. Bytt ut Maizenna med fiberhusk, så blir det mye mindre. Jeg hadde bare ikke det i skapet i dag.

Dette krydderet har jeg brukt.

DSC_0208

Innmari godt! Og ganske julepreget i smaken.

Nå er første luke i te-kalenderen åpnet. Den var helt nydelig. Gleder meg allerede til morgendagens luke. I dag er faktisk bloggen to år. Gratulerer til den! Feirer i det små.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: