Verdens beste pepperkaker og Lavkarbo Julebakst: karamellstenger.

6 Dec

Ja, nå nærmer julen seg med store skritt. Gleder meg som et barn, altså! Jeg ser at folk synes de henger etter med diverse julegreier, men er det noe stress da? Her handles de fleste julegaver på nettet. Den delen er, for det meste, unnagjort. Krevde bare noen tastetrykk.

Og er det noe vi ikke stresser med, så er det julebakst. Julebakst koser vi oss med!

Jeg er syk i dag, men jobber resten av helgen. Så i dag skal jeg sette sammen en pepperkakedeig, som min lille datter og min kjære mann kan kose seg meg å bake i morgen, mens jeg er på jobb. Følger samme oppskrift hvert år, og den er helt fantastisk!

Tine sine «verdens beste pepperkaker».

Ingredienser
250 g Meierismør
125 g lys sirup
1½ dl Kremfløte
250 g melis
500 g hvetemel , ca
2 ts natron
2 ts malt nellik
1 ts malt kanel
1 ts nykvernet pepper
100 g finhakkede mandler

Kok opp smør, sirup, fløte og melis i en kjele. Avkjøl blandingen og rør inn resten av ingrediensene. Arbeid deigen sammen og sett den kjølig til neste dag.

Dagen derpå: Bak og kos deg.

Stek kakene midt i ovnen i ca 10 minutter på 175 grader til de får en fin og gyllen farge. Avkjøl kakene på bakeplatene en stund før de legges på rist.

Selv prøver jeg å holde meg unna hvetemel og sukker frem til tidligst lille julaften. Har ikke helt lagt planen for julen ennå, men. Men man trenger da ikke ligge unna julebaksten av den grunn.

I går lagde jeg helt nydelige lavkarbo karamellstenger. Oppskriften fant jeg på oppskriftsdelen av forumet på lavkarbo.no. Opprinnelsen vet jeg ikke, men det var brukeren Bik som la de ut. Jeg endret litt på søtningsdelen, da originaloppskriften inneholder tagatesse. Er det noe magen min ikke tåler, så er det det.

Ingredienser (dobbel porsjon som varer året ut)
200 gram mykt smør
4 dl hjemmelaget mandelmel/finmalte mandler
1 ts natron/2 ts bakepulver
1/2 dl glutenmel
1 dæsj agavesirup
1.5 dl Sukrin gold
En sprut flytende natreen
1 rør liquid stevia English toffee
1/2 ts vaniljesukker

Pisk smør og mesteparten av sukrinen sammen. Bland alt det tørre + agave sammen og rør det inn i smør- og sukrinmassen.

Deigen rulles sammen til to pølser. Trykk pølsene flate på bakepapir.

20131206-114254.jpg

Stek på 150 grader i 15 minuttet. Følg med.

Ta de ut av ovnen, skjær de skrått. Og avkjølt på rist. Det tar litt tid før de blir faste, så de må behandles med kjærlighet.

Mitt hjemmelagde mandelmel er ganske fuktig, så jeg måtte tørke kakene på rist. Avkjølte dem på plata, før jeg forsiktig flyttet de over på rist og tørket dem på ca 80 grader, i en times tid. Da ble de faste, sprø og utrolig nydelige!

Karbohydratinnhold per stang er ca 2 gram.

20131206-114635.jpg

Det ser kanskje voldsomt ut med alle de forskjellige søtningsmidlene. Men skal man slippe unna metalsmaken Sukrin gir, så må man blande. Disse har ikke så mye som en liten bismak av Sukrin. Man kan også droppe glutenmelet, men jeg synes det gir en god og seig tekstur, så anbefaler å bake med det.

Stemningsrapport i dag:

20131206-114347.jpg

20131206-114324.jpg

20131206-121825.jpg

20131206-114657.jpg

20131206-124736.jpg

Du har vel hørt om julefilmen «A diva’s Christmas carol.»? Ikke det, nei..

Jeg er fortsatt syk, men ganske mye bedre. Total avslapning i dag, så blir det bra i morgen.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: